Vad är HomeKit som vi hittar i iOS10?

Igår var det dags för ett Apple-event där vi förväntade oss att få träffa iPhone7, men även iOS10. Något som presenterades var bl.a HomeKit, en ny förinstallerad app som gör det möjligt för oss att kontrollera stora delar av vårt hem.

Vad kan man göra med HomeKit?

Denna lilla app på din telefon ska hjälpa oss få en lättare vardag genom att kunna hjälpa oss styra stora delar av hemmet med hjälp av våran telefon. Om du har HomeKit-produkter hemma kommer de automatiskt att dyka upp i appen. Tanken är att du ska kunna tända och släcka lampor, ändra temperaturen, kontrollera ditt lås, övervakning mm.

Appen är uppdelad i tre sektioner – Home, Rooms och Automation.

På Home-sektionen hittar du produkterna som du använder mest, för snabb och enkel åtkomst. Du kanske hittar dina favorit lampor. Du kan ändra dessa inställningar oavsett vilket rum du befinner dig i.

I Room-sektionen kan du gruppera dina enheter i olika rum, och även styra de. Tänk om du vill dimma alla ljusen i vardagsrummet, det kan du enkelt göra från denna sektion.

Under Automation kan du sätta upp din iPad eller AppleTV för att agera Hubb så du kan kontrollera alla dina HomeKit enheter från distans. Du kan även göra så att dina enheter utför saker automatiskt beroende på vart du befinner dig. Säg att du inte gillar att komma hem till ett varmt hus under sommaren. Med HomeKit kan du göra så din AC börjar arbeta sekunden du lämnar ditt jobb. Du kan även göra så att dina sovrums lampor börjar dimmas upp på morgonen vid en viss tidpunkt.

Du behöver inte ens öppna appen för att sätta på en lampa. Du behöver bara dra upp på din låsskärm för att komma åt ”control center” och där kan du hitta dina favorit enheter. Du kan även be HomeKit att koka upp vatten för ditt te eller kaffe.

Något som är väldigt coolt är att Siri kan hjälpa dig med allt detta, tänkt dig att säga ”Siri, sätt på sovrums lampan”

Du kan läsa mer om HomeKit hos Apple

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *