Control4 + Amazon Alexa = Sant

Drömt om att komma hem och bara klappa händerna så tänds ljuset? Nu är det möjligt (nästan) med hjälp utav Amazon Alexa. Med den senaste uppdateringen av Control4 kan detta bli verklighet. Jag har tidigare varit väldigt exalterad när Apple presenterade att det var möjligt för utvecklare att använda sig av Siri. Men med hjälp av Alexa behöver vi inte ens använda våra mobiler för att styra vårt smarta hem.

Amazon Echo har tidigare fungerat med Control4 genom en tredje parts driver, men du stöds detta per automatik och det bästa av allt är du du kan enkelt sätta upp det själv utan hjälp av någon installatör, dock kan det vara bra att kontakta din installatör för att du ska kunna göra allt du vill med Amazon Alexa.

Så installerar du Amazon Alexa till ditt Control4-system

Att installera Control4-stöd på din amazon alexa-produkt är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att starta din Alexa app på din telefon och aktivera ”Control4 smart home skill”. Control4 smart home skill kommer att söka upp ditt Control4-system och se till att du kan kontrollera hela ditt hem med hjälp av din röst.

”Alexa, turn off the house”

Control4 smart home skill är tillgänglig för alla Alexa-produkter, Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap och Amazon Fire TV.

För att du ska kunna använda Amazon Alexa med ditt Control4-system så krävs det en Control4 4Sight-licens som kostar 995kr/året. 4Sight gör så att Alexa kommer åt ditt Control4 system via molnet.  För att läsa mer om Alexa och Control4 kan du göra det på Control4’s webbsida.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *