Så enkelt får du igång Alexa med Control4

Vi skrev tidigare om att Control4 lanserade stöd med Amazon Alexa, nu har vi äntligen lyckats lägga vantarna på en Amazon Echo som vi kopplat upp med ett befintligt Control4 system.

Amazon Echo går inte att köpa i Sverige, men tack vare en kompis till England lyckats vi beställa den till honom och han skickade sedan till vårt kontor. Här är en guide hur vi fick våran Alexa att fungera med en befintlig Control4 installation.

Konfigurera Alexa

För att konfigurera din Amazon Echo måste du ha tillgång till Amazon Alexa-appen. Den finns tyvärr inte på Svenska iTunes/Google play, men efter mycket om och men så kom vi på att det går att konfigurera över ett webbgränssnitt som ni hittar här. När ni loggat in där får ni lägga till en ny enhet och en guide kommer att startas. Ni kommer att behöva erat Wi-Fi lösenord för att låta Amazon Echo komma ut på erat nätverk.

När ni gått igenom hela guiden och Amazon Echo har fått tillgång till nätverket måste ni lägga till en ”Control4 Skill”. Detta gör så att att Alexa kan förstå vad ni vill göra när ni pratar med henne. När man lägger till Control4-skillen kommer man att behöva tillåta Amazon att komma åt ditt 4sight-konto så detta lösenordet måste du också ha till hand. Om du inte har ett 4sight konto får du kontakta din Control4 installatör. Det första som kommer att hända är att Alexa-appen söker igenom ditt nätverk efter kompatibla enheter och kommer att hitta större delen av ditt Control4-system. Sedan kommer du att behöva kategorisera upp allt. Eftersom att Amazon Echo inte säljs i Sverige så kan Alexa inte prata på Svenska, utan du får nöja dig med att prata på Engelska med henne.

Detta är resultat av våran Amazon Echo tillsammans med en befintlig Control4 installation.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *