Det smarta hemmet – allt du behöver veta

Smarta hem är ett ganska nytt begrepp och innebär oftast att du kan styra delar av ditt hem med hjälp av din mobiltelefon. Vi på HemIQ arbetar med Control4 som är basen i det smarta hemmet! Control4 tillhör de främsta inom smarta hem och har funnits sedan 2003.

Vad innebär det smarta hemmet egentligen?

I ett smart hem behöver vi ha en huvudenhet, en regissör eller dirigent som länkar samman alla våra enheter och berättar vad de ska göra. Med hjälp av ett speciellt nätverk som heter zigbee kan våran huvudenhet enkelt kommunicera med våran belysning, tv, dörrlås eller liknande. Du kan köpa olika typer av enklare smarta hem lösningar, men inga av dessa kan koppla samman hela ditt hem.

Fantasin sätter gränserna för det smarta hemmet

I vårt nya moderna hem är det bara fantasierna som sätter gränser på vad vi kan göra. När du öppnar dörren så kanske lamporna tänds i hallen om det är mörkt ute. På sommaren kanske sprinkler-systemet sätts igång ute i trädgården varje tisdag. Det är bara fantasin som sätter stopp för det smarta hemmet.

Bekvämlighet på riktigt

Att ha ett smart hem innebär en bekvämlighet. Du kan alltid med hjälp av din telefon kolla statusen på ditt hem, även fast du inte är hemma. Du behöver aldrig oroa dig över att något fönster står öppet eller att du glömde altandörren öppen. Du kommer att dra ner på elräkningen med ditt nya smarta hem! Hela hemmet kan du sköta med hjälp av en enda app på telefonen, istället för en per ”smart”-pryl.

Kan jag få ett smart hem?

Alla kan få ett smart hem. Våra kunder brukar oftast göra installationen av sitt smarta hem i samband med renovering, men det är möjligt att att installera våra produkter utan att totalrenovera hemmet. Vi jobbar uteslutande med Control4, då vi anser att det är den bästa och mest prisvärda smarta hem lösningen.