Canton

Canton är en av de största och bästsäljande tillverkarna av högtalare i Tyskland. De grundades 1972 av ett gäng ljud intresserade som ”ville utveckla de finaste och bästa högtalarna”. Än idag fortsätter Canton att leverera förstklassiga högtalare med en fin design som passar alla oavsett budget.

 

Canton’s högtalare var inte bara bygga för att locka till sig ljud intresserade, som på den tiden var mestadels män. De valde också att bygga sina högtalare vackra, något som uppskattades hos kvinnor. På så sätt kunde Canton tillfredsställa båda könen. Idag har det dock förändrats, men de fortsätter fortfarande att leverera samma vackra högtalare. Genom att kombinera en
vacker design med ett bra ljud så kunde därför högtalarna börja ta plats i vardagsrummet, något som det fortfarande gör.

 

1979 lanserades deras första egna subwoofer satellit system något som höjde standarden på marknaden. 1980 lade de till Ergo, en golv högtalare. Hybrid-förstärkare användes för att driva varje högtalare. Dessutom garanteras en intelligent styrning med mycket exakt ljud.

1995 gjorde var Canton de första att lansera ett surround system som var designat med THX-specifikationer. Denna teknologi utvecklades av Lucas-Film, för att kunna försäkra om den ultimata ljudkvalitén på biografer. Detta gjorde att högtalaren blev prisad med ”European audio award” och bästa ljud innovation. Vill du ha den ultimata bio känslan tillsammans med en snygg design så har du kommit rätt. Canton fungerar utmärkt med Control4.

Canton erbjuder högkvalité till ett bra pris

Genom att ha ett brett sortiment av golv-, satellit-, inwallhögtalare kommer du att hitta något som passar din budget och dina förväntningar.